Bakłażan-łatwy, dobry i smaczny
Bakłażan-łatwy, dobry i smaczny może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 114 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 33 centów za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, jajko, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co jest raczej złe. Spróbuj Caponata ' bakłażan i wiele dobrych rzeczy!, Tasty Easy Meatloaf, oraz Łatwa, smaczna Tilapia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj blachę do pieczenia lub patelnię do pizzy oliwą z oliwek.
Pokroić bakłażana na 8 okrągłe plasterki, każdy 1/4 do 1/2 cala grubości. Przyciąć skórę, zachowując Okrągły kształt plastrów. W małej misce ubij razem jajko i wodę.
Bułkę tartą umieścić w osobnej misce.
Dip plastry bakłażana po jednym na raz do mieszaniny jaj i wody, a następnie do bułki tartej. Jeden po drugim umieść powlekane plastry w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia lub patelni do pizzy. Top plastry z równych ilości pomidorów, parmezan i włoski sos sałatkowy.
Piec w rozgrzanym piekarniku około 15 minut. Zmień ustawienie piekarnika na pieczenie i kontynuuj gotowanie od 3 do 5 minut. Sprawdzaj plastry często podczas pieczenia, aby uniknąć palenia.