Bakłażan z Tahiną
Bakłażan z Tahinan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 105 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, bakłażany, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Hummus bi Tahina, Wegańskie: smażona kanapka z bakłażanem z bakłażanem Mayo, oraz Jak Spiralizować bakłażana: makaron z bakłażanem.
Instrukcje
Grilluj bakłażana na grillu gazowym, aż skóra zostanie całkowicie zwęglona lub ukłuta i umieść na blasze ciastek i piecz w rozgrzanym piekarniku 232° przez 20 minut lub do miękkości wewnątrz. Super.
Bakłażan przeciąć na pół wzdłuż, odsączyć płyn i zgarnąć miąższ. Naciśnij pulpę przez młyn spożywczy lub impuls w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze.
Wymieszać pietruszkę, tahina, sok z cytryny, i czosnek. Dla cieńszej baby ghanouj, która jest bielsza, dodaj trochę wody.
Doprawić solą i pieprzem cayenne do smaku i udekorować posiekaną natką pietruszki.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;