Bakłażan z sosem pomidorowym

Bakłażan z sosem pomidorowym
Bakłażan z sosem pomidorowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 104 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 87 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pomidorów w puszkach, dodatkowa oliwa z oliwek, sól i pieprz oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. To jest przynoszone do Was przez smak domu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to SOS Bakłażanowo-Pomidorowy, SOS bakłażanowo-pomidorowy, oraz Curry bakłażan w sosie pomidorowym.

Instrukcje

1
Bakłażan pokroić w 1/2-in.- grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
2
Posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
3
Umieścić w głębokim naczyniu; przykryć i odstawić na 30 minut.
4
Spłukać zimną wodą; odcedzić i osuszyć na ręcznikach papierowych. W 2-qt. rondel, rozgrzać olej na średnim ogniu
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Dodać pomidory, czosnek, bazylia i cukier; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez 45 minut lub aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
6
Doprawić solą i pieprzem. Zachowaj ciepło podczas przygotowywania bakłażana. Na dużej patelni, ciepło o 1/4 oleju szklanki; brązowy bakłażan, ćwierć na raz, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Układać na półmisku po jednym rzędzie. Przykryć sosem i posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
8
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn