Bakłażan z sosem pomidorowym
Bakłażan z sosem pomidorowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 104 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 87 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pomidorów w puszkach, dodatkowa oliwa z oliwek, sól i pieprz oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. To jest przynoszone do Was przez smak domu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to SOS Bakłażanowo-Pomidorowy, SOS bakłażanowo-pomidorowy, oraz Curry bakłażan w sosie pomidorowym.
Instrukcje
Bakłażan pokroić w 1/2-in.- grube plastry.
Umieścić w głębokim naczyniu; przykryć i odstawić na 30 minut.
Spłukać zimną wodą; odcedzić i osuszyć na ręcznikach papierowych. W 2-qt. rondel, rozgrzać olej na średnim ogniu
Dodać pomidory, czosnek, bazylia i cukier; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez 45 minut lub aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Doprawić solą i pieprzem. Zachowaj ciepło podczas przygotowywania bakłażana. Na dużej patelni, ciepło o 1/4 oleju szklanki; brązowy bakłażan, ćwierć na raz, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Układać na półmisku po jednym rzędzie. Przykryć sosem i posypać serem.