Bakłażan z sosem Miso
Bakłażan z sosem Miso może być tylko przystawką, której szukasz. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 88 kalorii. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz bakłażan, wodę, miso i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Bakłażan pieczony z sosem Miso, Nasu Dengaku (Grillowany bakłażan ze słodkim sosem Miso), oraz Spaghetti z pieczonych bakłażanów z sosem masłowym Miso Brown.
Instrukcje
Sól obie strony rundy bakłażana i umieścić w durszlaku na 30 do 60 minut. Spłucz. Każdy plaster osuszyć ręcznikami papierowymi.
Posmaruj arkusz ciastek 1 łyżeczką oliwy z oliwek.
Umieść bakłażana w jednej warstwie na arkuszu i szczoteczki z pozostałymi 2 łyżeczkami oliwy z oliwek.
Rundy Broil przez 7-10 minut, aż gotowane przez i rumiane. (Nie trzeba ich odwracać.)
Posypać świeżą solą i pieprzem.
Ubij w occie, imbirze i soku z limonki.
SOS skropić bakłażanami i udekorować cebulką.