Bakłażan z sosem czosnkowym
Bakłażan z sosem czosnkowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 176 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.34 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz sos ostrygowy, sos sojowy, czosnek w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Bakłażan z sosem czosnkowym, Bakłażan (Bakłażan) Z Gorącym Sosem Czosnkowym, oraz Bakłażan Z Sosem Pomidorowo-Czosnkowym.
Instrukcje
Rozgrzać olej rzepakowy na patelni na dużym ogniu. Gotować i mieszać bakłażana do miękkości, o 4 protokół. Wymieszać w wodzie, płatki czerwonej papryki i czosnek w proszku. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż cała woda zostanie wchłonięta. W międzyczasie wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, sos sojowy i sos ostrygowy w misce, aż cukier i skrobia kukurydziana się rozpuszczą. Wymieszać sos do bakłażana, upewniając się, aby równomiernie pokryć bakłażana. Gotować, aż sos zgęstnieje.