Bakłażan z soczewicą i kozim serem

Bakłażan z soczewicą i kozim serem
Need a danie główne bezglutenowe i wegetariańskie? Bakłażan z soczewicą i kozim serem może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 497 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 461 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, bulion warzywny, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Soczewica ze szpinakiem i kozim serem, Ser Kozi, Soczewica I Liście Mieszane, oraz Awokado, Kozi Ser I Czarna Soczewica.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 475°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usuń miąższ z bakłażanów; pokrój miąższ z jednego bakłażana na 1/4-calową kostkę i wyrzuć resztę. Skorupy bakłażana zalać sprayem do gotowania; posypać 1/4 łyżeczki soli. Na blasze do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym umieść skorupy bakłażana otwarte bokiem w dół. W misce, płaszcz kostki bakłażana w sprayu do gotowania i wymieszać z 1/4 łyżeczki soli; umieścić w jednej warstwie na drugim blasze wyłożonej pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BakłażanBakłażan
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Bakłażan piec muszle i kostki do miękkości, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Usuń bakłażan; zmniejszyć piekarnik do 350°. W średniej patelni nonstick na średnim ogniu, rozgrzać olej. Cebulę, seler i marchew ugotować na miękko, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
5
Dodać czosnek; gotować, 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
6
Dodaj soczewicę, kostki bakłażana, bulion, ocet, pieprz i pozostałe 1/4 łyżeczki soli; zmniejszyć ogień do dusić, mieszając od czasu do czasu, 5 protokół. Wymieszać z posiekaną miętą. Flip muszle na blasze do pieczenia i rzeczy z soczewicy-bakłażan mieszaniny; przykryć folią aluminiową i piec do ciepłego; 10 protokół. Wierzch z serem i liśćmi mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
BakłażanBakłażan
SoczewicaSoczewica
OcetOcet
SerSer
PieprzPieprz
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
BulionBulion
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Self
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn