Bakłażan z serem Feta
Bakłażan z serem Feta może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 66 centów za porcję. 39 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać bakłażan, ser feta, bazylia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonego bakłażana Garlicky z pomidorami i serem Feta, Sałatka makaronowa z pieczonych warzyw z bakłażanem, cukinią i serem Feta, oraz Stek z bakłażana z ciecierzycą, pieczoną czerwoną papryką, serem Feta i czarnymi oliwkami.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika.
Plastry bakłażana szczotkować z jednej strony oliwą z oliwek; ułożyć na blasze do pieczenia z naoliwioną stroną do góry.
Bakłażan gotować pod brojlerem, aż lekko rumiane, o 5 protokół; wyjąć z piekarnika.
Włącz ogrzewanie piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C).
Obrócić plastry i posmarować drugą stronę oliwą z oliwek.
Posypać bakłażanem serem feta.
Piec, aż ser jest bąbelkowy i bakłażan jest miękki, o 10 protokół.
Posypać bazylią na plastry bakłażana i podawać na gorąco.