Bakłażan z rozmarynem
Rozmaryn-infused bakłażan może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 60 kalorii, 0g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 10 i kosztuje 25 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka Japońskich bakłażanów, oliwa z oliwek, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Podobne przepisy to Dorsz z rozmarynem, Pomarańcze z miodem rozmarynowym, oraz Lemoniada Arbuzowa Z Rozmarynem.
Instrukcje
Pokrój bakłażana w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala; posypać ścięte boki solą.
Umieścić w jednej warstwie na ręcznikach papierowych; odstawić 30 minut. Bakłażan opłukać wodą i osuszyć.
Umieść bakłażana w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Połączyć oliwę z oliwek, czosnek i rozmaryn. Odstawić.
Bakłażan Broil 4 cali od ciepła (z drzwiami piekarnika elektrycznego częściowo otwarte) 3 minut z każdej strony lub do lekko rumiane.
Wrzucić plastry gorącego bakłażana z mieszaniną oleju.
Podawać na tostowanych plastrach bagietki.
Uwaga: do grzania kromek bagietki, kromki chleba umieścić w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w 350 przez 3 do 4 protokół z każdej strony lub do lekko rumiane. Fajne na stelażach z drutu.