Bakłażan z pikantnym sosem pomidorowym

Bakłażan z pikantnym sosem pomidorowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj bakłażana z pikantnym sosem pomidorowym. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 8G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,16 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz liście pietruszki, bakłażana, harissy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bułeczki z bakłażanem z pikantnym sosem pomidorowym, Małe klopsiki jagnięce w pikantnym sosie pomidorowym z bakłażanem, oraz Zdrowe i pyszne: bakłażan w pikantnym sosie pomidorowym.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 łyżki oleju w patelni 12-calowy na średnim ogniu, aż migotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj tyle bakłażana, ile zmieści się w jednej warstwie i gotować, potrząsając patelnią od czasu do czasu, aż dobrze rumiane z obu stron, o 10 minut w sumie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Powtórz z pozostałym bakłażanem i 2 łyżkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Zdjąć z patelni i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
W tej samej patelni na średnim ogniu, dodać pozostałe 2 łyżki oleju i ciepła, aż migotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Dodać harissę i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
HarissaHarissa
7
Dodaj pomidory i dostosować ogień, aż utrzymuje energiczny dusić, przyprawy z solą i pieprzem, i rozbijając pomidory z masher ziemniaków lub drewnianą łyżką, gdy już zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
8
Pozostawić do gotowania, aż pomidory są podzielone, z grubsza 10 do 12 minut w puszkach i 18 do 20 na świeże, przyprawy w razie potrzeby. Gdy sos zgęstnieje, dodać bakłażany z powrotem i wymieszać tak, aby się rozgrzały, a następnie wlać do naczynia do serwowania lub podawać z patelni, top z fetą i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn