Bakłażan z papryką, fetą i zielonymi oliwkami
Bakłażan z papryką, fetą i zielonymi oliwkami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 147 kalorii, 1G białka, oraz 16G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz oliwę z oliwek, wewnętrzne liście sałaty maślanej, bakłażana o średnicy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bakłażan Z Papryką, Fetą I Zielonymi Oliwkami, Smażyć warzywa z bajkowym bakłażanem, zieloną papryką i grzybami Shiitake, oraz Fetan i czerwona papryka Pizza.
Instrukcje
Wlać wystarczającą ilość oleju do ciężkiej dużej patelni, aby pokryć dno; podgrzać na średnim ogniu.
Dodaj bakłażana na patelni, układając w jednej warstwie.
Posypać bakłażanem solą i pieprzem. Sauté aż gotowane przez, ale nie rumiane, o 3 protokół na stronę.
Przenieść bakłażan do arkusza folii; patelnia rezerwy.
Ułóż 1 pasek papryki na zaokrąglonej krawędzi każdego kawałka bakłażana, przycinając, aby pasował, jeśli to konieczne.
Posypać serem na bakłażanie. czy z wyprzedzeniem można wykonać 2 godziny do przodu.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Ułóż liście sałaty na półmisku. Podgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Miejsce bakłażan, ser side up, na patelni. Przykryć i gotować, aż ser zmięknie i zacznie się topić, o 4 protokół.
Umieść 1 kawałek bakłażana na szczycie każdego liścia sałaty.
Posypać oliwkami i oregano.