Bakłażan Z Farszem Grzybowym
Bakłażan z farszem grzybowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 557 kalorii, 17g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.93 za porcję. Jeśli masz bułkę tartą, mielony pieprz, bakłażan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 89 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Podobne przepisy to Bakłażan z farszem grzybowym, Kubki z bakłażanem z farszem kukurydzianym, oraz Bakłażan pieczony ze słonym farszem serowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj kwadratowe naczynie do pieczenia o wymiarach 8x8 cali.
Pokrój bakłażana na pół wzdłuż i zgarnij miąższ, pozostawiając muszle o grubości około 1/4 cala. Posiekaj miąższ i umieść w durszlaku.
Posypać solą i niech miąższ bakłażana kapie przez 30 minut. Osuszyć wilgoć z masy bakłażanowej ręcznikiem papierowym.
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu; gotować i wymieszać miąższ bakłażana i cebulę na gorącym maśle, aż warzywa będą miękkie, o 10 protokół. Wymieszać bułkę tartą, grzyby, włoskie przyprawy i czarny pieprz do mieszaniny bakłażana, aż dokładnie połączone. Łyżka mieszaniny do skorupek bakłażana.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż skorupki bakłażana będą miękkie, o 15 protokół.
Posypać serem szwajcarskim, wrócić do piekarnika, i piec, aż ser się stopi, o 5 Więcej minut.