Bakłażan Smażony
Smażony bakłażan może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 249 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz maślankę, pieprz, mąkę samozbierającą się i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Wegańskie: smażona kanapka z bakłażanem z bakłażanem Mayo, Bakłażan Smażony, oraz Kanapki Z Bakłażanem Smażonym.
Instrukcje
Posypać obie strony plasterków bakłażana równomiernie solą; umieścić na warstwach ręczników papierowych i odstawić 30 minut. Spłukać i osuszyć.
Plastry bakłażana namoczyć w maślance około 30 minut.
Mąkę połączyć z 3 dodatkami.
Odcedzić plastry bakłażana i pogłębiać w mieszaninie mąki.
Wlać olej na głębokość 1 1/2 cala w dużej żeliwnej patelni, ogrzać do 37
Smaż plastry bakłażana 3 minuty lub na złoty kolor.