Bakłażan Salsa i domowe chipsy Pita

Bakłażan Salsa i domowe chipsy Pita
Bakłażan Salsan i domowe chipsy Pita mogą być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 76 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 141 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. 42 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz paprykę, bakłażany, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Przyprawiony Hummus Z Bakłażana W / Chipsy Pita, DIP Z BAKŁAŻANA I BABKI Z CHIPSAMI KMINKU PITA (BORONIA), oraz Sałatka z pieczonych bakłażanów z chipsami Pita i sosem jogurtowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Pokrój blaty z bakłażanów i umieść na blasze z połówkami czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski
2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)
2
Skropić oliwą do lekko okryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3
Piec około 40 minut w nagrzanym piekarniku, aż bakłażan będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)
4
Wyjmij z piekarnika i umieść bakłażana i paprykę w dużej zamykanej torbie. Uszczelnić i odstawić na 15 minut, aby rozluźnić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)
5
Wyjąć z worka, obrać skórki i pokroić bakłażany i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Kotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 CaliKotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 Cali
6
Przełożyć do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
7
Pomidory i czosnek umieścić w misce z pieczonych warzyw, i doprawić solą, pieprzem i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
Kotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 CaliKotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 Cali
Nieprażone Pestki DyniNieprażone Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
8
Wymieszać aż do dobrze wymieszanego. Odstawić.
9
Ustaw piekarnik na 300 stopni F (150 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)
10
Pieczywo pita obieramy na dwa cienkie okręgi. Możesz odciąć krawędzie, aby było łatwiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
11
Posmaruj roztopionym masłem to, co kiedyś było w środku, i ułóż razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
12
Pokroić w paski, a następnie przeciąć po przekątnej, aby uzyskać kształty diamentów. Jeśli masz nożyczki kuchenne, będzie to łatwe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
13
Umieść je na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski
14
Piec chipsy pita przez 5 do 10 minut w nagrzanym piekarniku, aż lekko tosty. Mieszaj od czasu do czasu, jeśli nakładają się na siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy PitaChipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn