Bakłażan Salsa i domowe chipsy Pita
Bakłażan Salsan i domowe chipsy Pita mogą być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 76 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 141 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. 42 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz paprykę, bakłażany, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Przyprawiony Hummus Z Bakłażana W / Chipsy Pita, DIP Z BAKŁAŻANA I BABKI Z CHIPSAMI KMINKU PITA (BORONIA), oraz Sałatka z pieczonych bakłażanów z chipsami Pita i sosem jogurtowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Pokrój blaty z bakłażanów i umieść na blasze z połówkami czerwonej papryki.
Skropić oliwą do lekko okryć.
Piec około 40 minut w nagrzanym piekarniku, aż bakłażan będzie miękki.
Wyjmij z piekarnika i umieść bakłażana i paprykę w dużej zamykanej torbie. Uszczelnić i odstawić na 15 minut, aby rozluźnić skórę.
Wyjąć z worka, obrać skórki i pokroić bakłażany i pieprz.
Przełożyć do dużej miski.
Pomidory i czosnek umieścić w misce z pieczonych warzyw, i doprawić solą, pieprzem i kolendrą.
Wymieszać aż do dobrze wymieszanego. Odstawić.
Ustaw piekarnik na 300 stopni F (150 stopni C).
Pieczywo pita obieramy na dwa cienkie okręgi. Możesz odciąć krawędzie, aby było łatwiej.
Posmaruj roztopionym masłem to, co kiedyś było w środku, i ułóż razem.
Pokroić w paski, a następnie przeciąć po przekątnej, aby uzyskać kształty diamentów. Jeśli masz nożyczki kuchenne, będzie to łatwe.
Umieść je na blasze do pieczenia.
Piec chipsy pita przez 5 do 10 minut w nagrzanym piekarniku, aż lekko tosty. Mieszaj od czasu do czasu, jeśli nakładają się na siebie.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.