Bakłażan Placki
Bakłażan Fritters może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 180 i kosztuje 7 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz czosnek w proszku, sól, bakłażan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 8%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Bakłażan Placki, Bakłażan Placki, oraz Bakłażany z miodem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bakłażan pokroić na kawałki wielkości kęsa. Upuść bakłażana do dużego garnka z wodą, gdy posiekasz, aby nie odbarwiał się.
W razie potrzeby dodaj dodatkową wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia, i gotować 10 minut lub do miękkości; odcedzić i ostudzić.
Podsmażyć cebulę i paprykę w 2 łyżeczki gorącego oleju roślinnego na patelni na średnim ogniu 5 minut lub do miękkości; odstawić.
Chleb impuls w robocie kuchennym 3 do 4 razy lub aż drobno pokruszony do równej 3/4 szklanki; usunąć i odstawić.
Pulse bakłażan, sól, czosnek w proszku i zmielony pieprz w robocie kuchennym 3 razy lub do wymieszania.
Wymieszać razem puree z bakłażana, bułka tarta, warzywa, i jajka do połączenia; chill 30 protokół.
Wlać olej na głębokość 1 cala do dużej patelni; ogrzać do 35
Upuść mieszaninę bakłażanów przez ubijanie łyżek stołowych, partiami, na gorący olej; smażyć 2 minuty z każdej strony lub aż rumiane.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.