Bakłażan Parmezan I

Bakłażan parmezan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 13g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka jajka, ser mozzarella, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co jest raczej złe. Spróbuj Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać obie strony plastrów bakłażana solą.
Umieść plasterki w durszlaku i umieść naczynie pod durszlakiem, aby uchwycić płyn, który poci się z bakłażana. Odstawić na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). W średniej misce wymieszaj ricottę, ser mozzarella i 1/4 szklanki parmezanu.
Wymieszać z jajkiem i bazylią.
Opłucz bakłażan w zimnej wodzie, aż cała sól zostanie usunięta. Na dużej patelni podgrzej 4 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Umieść jedną warstwę bakłażana na patelni, brązową z każdej strony. Powtórz z pozostałymi plastrami bakłażana, w razie potrzeby używając dodatkowego oleju.
W naczyniu do pieczenia 9x13 cali, równomiernie rozprowadzić 1 1/2 szklanki sosu spaghetti. Ułóż jedną warstwę plastrów bakłażana na wierzchu sosu. Top bakłażan z 1/2 mieszanki sera. Powtarzaj proces nakładania warstw, aż cała mieszanina bakłażana i sera zostanie użyta.
Pozostałą część sosu polać warstwami i posypać pozostałym parmezanem.
Piec 30 do 45 minut w nagrzanym piekarniku, aż sos będzie bąbelkowy.