Bakłażan Nadziewany Indyjski
Przepis Indian faszerowane bakłażan może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 35 minut. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 267 kalorii, 3G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30 i wegetariańskie dieta. Jeśli masz mieloną kolendrę, vindaloo curry w proszku, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 37%. Podobne przepisy to Bakłażan Faszerowany Z Przyprawami Indyjskimi, Faszerowany Indyjski bakłażan z sezamem-Słonecznik Masala, oraz Bakłażan Curry (Indyjski).
Instrukcje
Miarka wewnątrz z połówek bakłażana, pozostawiając 1/4 cala ciała przymocowanego do skóry. Z grubsza posiekaj usunięte bakłażany i odstaw skorupki na bok.
Podgrzać ghee w dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę i czosnek, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać z kolendrą, vindaloo proszek, chili w proszku, i sól; kontynuować gotowanie 2 do 3 minut, aż przyprawy są bardzo pachnące. Wymieszać w posiekanym miąższu bakłażana, i gotować, aż bardzo miękkie, zacierania, jak idziesz.
W razie potrzeby wlej trochę wody, aby utrzymać bakłażan przed spaleniem. Zachować puree bakłażan gorące na małym ogniu.
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 375 stopni F (190 stopni C).
Głęboko smażyć połówki bakłażana na gorącym oleju, aż będzie ostry, o 5 protokół.
Osuszyć do góry nogami na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu. Po odsączeniu łyżkę w zastrzeżonym nadzieniu i podawać na gorąco.