Bakłażan Na Francuskim Chlebie Z Pomidorem-Kalamata Salsa
Przepis bakłażan na francuskim chlebie z pomidorem - Salsa Kalamata może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 78 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, ukośnie pokroić bakłażan, oliwki kalamatan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką ocena 35%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Chleb francuski z oliwkami Kalamatan i tymiankiem, Salsa bakłażanowo-pomidorowo-miętowa, oraz Bakłażany z salsą pomidorowo-Chipotową.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 4 składniki w średniej misce; wrzucić dobrze. Odstawić.
Ułóż chleb, pokrój bok do góry, na nieczystej blasze do pieczenia. Broil 5 1/2 cali od ciepła 3 minut lub do lekko tosty.
Ułóż bakłażana w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Umyj bakłażana równomiernie oliwą z oliwek. Broil 3 cale od ciepła 2 minut z każdej strony lub aż złoty.
Na każdą kromkę chleba nałożyć 2 łyżki mieszanki oliwek, 1 plasterek bakłażana, 2 dodatkowe łyżki mieszanki oliwek i 1/4 szklanki sera. Broil 5 cali od ciepła 1 1/2 minut lub aż lekko rumiane. Odstawić na 3 minuty.