Bakłażan Mielony
Mielony bakłażan może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 12 i kosztuje 64 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 93 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Mieszanka oliwy z oliwek, oregano, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Zacieru Z Groszku Mielonego, Dip Z Groszku Mielonego, oraz Groszek Miętowy.
Instrukcje
Doprowadzić 1 cal wody i 2 łyżki octu do wrzenia w dużym garnku (lub głębokiej patelni z pokrywką). Ułóż bakłażana, boki skóry w dół, w koszu na parze i posypać 1/2 łyżeczki soli, a następnie pary, Pokryte, do miękkości, 15 do 20 minut.
Przenieść kosz do zlewu i niech bakłażan spuścić 5 minut.
Przenieść bakłażana do głębokiego talerza.
Ubić razem czosnek, oregano, pieprz, pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pozostałe 2 łyżki octu w małej misce, następnie dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając aż do połączenia.
Wlać dressing na bakłażan jeszcze ciepłe i niech marynować w temperaturze pokojowej, fastrygowanie z opatrunkiem kilka razy, 2 godziny.
Tuż przed podaniem posypać miętą i pietruszką.