Bakłażan Marinara Flatbread
Jeśli 98 centów za porcję spada w budżecie, bakłażan Marinara Flatbread może być niesamowite bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 177 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka bazylii plus 6 liści, oliwa z oliwek, zakupiony sos marinara, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bakłażan Marinara Flatbread, Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), oraz Bakłażan Marinara Piec dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Podgrzać 2 łyżki stołoweolej na dużej patelni na średnim ogniu.
Posypać bakłażanem solą i pieprzem.
Miejsce w patelni. Kryć się. Gotować do miękkości, obracając, 10 minut.
Brush cut side ofbottom połowę chleba z resztą oleju. Gotować inskillet, odciąć bok w dół, aż złoty, 1 minuta.
Ułożyć chleb, pokroić bokiem do góry, na prześcieradle.
Posmarować sosem 3/4 szklanki. Crumblegoat ser over; posypać posiekaną Basil. Top z bakłażanem. Kopiec mozzarellaon bakłażan; łyżka pozostały sos nad.
Piec chleb, aż polewa jest gorąca i chrupiące crustis, o 12 protokół.
W porcji: 289 kalorii, 17 g tłuszczu, 4 g błonnika