Bakłażan Marinara Flatbread

Bakłażan Marinara Flatbread
Jeśli 98 centów za porcję spada w budżecie, bakłażan Marinara Flatbread może być niesamowite bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 177 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka bazylii plus 6 liści, oliwa z oliwek, zakupiony sos marinara, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bakłażan Marinara Flatbread, Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), oraz Bakłażan Marinara Piec dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podgrzać 2 łyżki stołoweolej na dużej patelni na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Posypać bakłażanem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BakłażanBakłażan
4
Miejsce w patelni. Kryć się. Gotować do miękkości, obracając, 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przenieś na talerz.
6
Brush cut side ofbottom połowę chleba z resztą oleju. Gotować inskillet, odciąć bok w dół, aż złoty, 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Ułożyć chleb, pokroić bokiem do góry, na prześcieradle.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
8
Posmarować sosem 3/4 szklanki. Crumblegoat ser over; posypać posiekaną Basil. Top z bakłażanem. Kopiec mozzarellaon bakłażan; łyżka pozostały sos nad.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SerSer
SOSSOS
9
Piec chleb, aż polewa jest gorąca i chrupiące crustis, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Pokroić na 6 sztuk.
11
Dekoruj liśćmi bazylii
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
12
W porcji: 289 kalorii, 17 g tłuszczu, 4 g błonnika
13
Bon Appétit

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn