Bakłażan Marinara Flatbread
Bakłażan Marinara Flatbread jest bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 49 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli kupiłeś sos marinara, grube rundy bakłażan, ból rustique, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Bakłażan Marinara Flatbread, Bakłażan Marinara Flatbread, oraz Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Podgrzać 2 łyżki stołoweolej na dużej patelni na średnim ogniu.
Posypać bakłażanem solą i pieprzem.
Miejsce w patelni. Kryć się. Gotować do miękkości, obracając, 10 minut.
Brush cut side ofbottom połowę chleba z resztą oleju. Gotować inskillet, odciąć bok w dół, aż złoty, 1 minuta.
Ułożyć chleb, pokroić bokiem do góry, na prześcieradle.
Posmarować sosem 3/4 szklanki. Crumblegoat ser over; posypać posiekaną Basil. Top z bakłażanem. Kopiec mozzarellaon bakłażan; łyżka pozostały sos nad.
Piec chleb, aż polewa jest gorąca i chrupiące crustis, o 12 protokół.
W porcji: 289 kalorii, 17 g tłuszczu, 4 g błonnika