Bakłażan Involtini
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bakłażana Involtini. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.92 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, pomidory, orzeszki piniowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 33 minuty. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Bakłażan Involtini, Bakłażan Z Grilla Involtini, oraz Bakłażan Z Grilla Involtini dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu połączyć olej i pomidory; wymieszać 1/4 łyżeczki soli i 2 ząbki czosnku. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do zmniejszenia do 2 filiżanek. Fajne 10 minut.
Umieścić mieszaninę w robocie kuchennym; proces do gładkiej. Odstawić.
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Plastry bakłażana posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i pieprzu; ułóż plastry w jednej warstwie na wyłożonej folią blasze do pieczenia. Lekko posmarować bakłażana sprayem do gotowania. Broil 4 minut z każdej strony lub do lekko rumiane. Fajne 10 minut.
Umieścić pozostałe 2 ząbki czosnku w mini robocie kuchennym; pulsować, aż posiekane.
Dodać orzechy i chleb; pulsować 10 razy lub aż grube okruchy tworzą.
Dodać ricottę, skórkę i jajko; proces do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszać 1/2 szklanki bazylii i 1/4 szklanki Parmigiano-Reggiano.
Rozprowadź 1 1/2 szklanki sosu pomidorowego na dnie 8-calowego kwadratowego szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania.
Rozprowadzić 2 łyżki mieszanki ricotta na każdym plaster bakłażana; roll up Jelly-roll mody.
Umieścić rolki, szew boki w dół, na sosie w naczyniu. Łyżka pozostałego sosu na rolkach.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki Parmigiano-Reggiano.
Piec w 375 przez 25 minut lub do bąbelków.
Posypać pozostałą bazylią.