Bakłażan i szparagi Napoleon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bakłażana i szparagów Napoleonów. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 351 kalorii, 19g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 64 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, pecorino romano, mleko ricotta, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 43 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bakłażan i szparagi Napoleon, Bakłażan & Pomidor Napoleons, oraz Miniaturowe Napoleony Z Bakłażanem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Warzywa skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grill bakłażan do miękkości, o 4 protokół z każdej strony. Grilluj szparagi przez 3 do 4 minut, obracając od czasu do czasu, aż będą chrupiące. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, pokroić szparagi na pół w poprzek.
Do nadzienia: w małej misce wymieszać ser ricotta, bazylia, Pecorino Romano, Skórka z cytryny i sok z cytryny, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Umieść 4 plastry bakłażana na powierzchni roboczej.
Rozprowadzić po 2 do 3 łyżek mieszanki ricotty. Linia 4 kawałki szparagów, obok siebie, na górze.
Umieść kolejny kawałek bakłażana na wierzchu i powtórz warstwy. Top każdy napoleon z plasterkiem bakłażana i umieścić na małej blasze do pieczenia.
Piec do rozgrzania przez, o 10 protokół, i służyć.