Bakłażan i pieczarkowe Polenta Piec

Bakłażan i pieczarkowe Polenta Piec
Bakłażan i pieczarkowe Polenta piec jest bezglutenowe przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 361 kalorii. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jeśli masz płatki paprykowe, pomidory w puszkach, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Nie-bułka tarta bakłażan, cukinia i pieczarkowy parmezan Piec, Zapiekanka Z Bakłażanem I Polentą, oraz Duszone bakłażany i pomidory z polentą.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść dużą, dobrze przyprawioną lub emaliowaną patelnię żeliwną w piekarniku podczas ogrzewania.Po nagrzaniu piekarnika, ostrożnie skropić 1 łyżkę oleju do gorącej patelni i pozostawić do nagrzania przez 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
3
Dodaj bakłażana do patelni i ułóż go w równej warstwie. Pieczeń do miękkości i zaczyna brązowieć, mieszając w połowie, o 25 protokół. Używając suchego ręcznika kuchennego lub uchwytu do garnków, ostrożnie wyjmij gorącą patelnię z piekarnika za uchwyt i umieść ją na płycie kuchennej. (Należy zachować ostrożność podczas obchodzenia się z gorącą patelnią na płycie kuchennej.) Za pomocą łyżki przenieść bakłażana do średniej miski; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Uchwyt Do GarnkaUchwyt Do Garnka
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni i umieścić na dużym ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać grzyby i gotować, mieszając rzadko, aż rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
6
Dodać wino, mieszać do połączenia i gotować, aż płyn całkowicie odparuje. Zmniejszyć ogień do średnio niskiego i za pomocą łyżki przenieść grzyby do miski z bakłażanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
BakłażanBakłażan
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do patelni i ciepła, aż migotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać cebulę, oregano i płatki czerwonej papryki i doprawić solą. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i dopiero zaczyna brązowieć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CebulaCebula
SólSól
9
Dodać czosnek i gotować, często mieszając, aż pachnące, o 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
10
Dodać oliwki i zarezerwowane bakłażan i grzyby, wraz z wszelkich zgromadzonych soków w misce, i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
BakłażanBakłażan
OliwkiOliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Umieść odmierzoną wodę, mleko i sól w dużym rondlu i gotuj na wolnym ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i, stale ubijając, powoli wlej polentę cienkim, stałym strumieniem, aż wszystko zostanie włączone i nie będzie grudek.Gotować, ubijając lub mieszając łyżką co kilka minut, aż polenta odciągnie się od boków patelni i ziarna zmiękną, około 20 minut. (Jeśli polenta zaczyna się zbyt gruba, zanim to zrobisz, dodaj wodę 1/4 szklanki na raz w razie potrzeby.) Wymieszać z parmezanem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
ZiarnaZiarna
WodaWoda
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Rozgrzać piekarnik do pieczenia i zachować stojak w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Wlać polentę na mieszaninę bakłażanów i grzybów i rozprowadzić na gładką, równą warstwę. Równomiernie posypać fontina na polenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
GrzybyGrzyby
Ser FontinaSer Fontina
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4
Umieść patelnię w piekarniku i dusić, aż ser jest rumiane i bulgotanie, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć z piekarnika do stojaka z drutu i odstawić na 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia39
Magazyn