Bakłażan i papryka czerwona Terryna
Bakłażan i czerwona papryka Terrina jest bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 3 porcjami. Na 5,76 zł za porcję, ten przepis okładki 81% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 77g białka, 139g tłuszczu, oraz w sumie 2057 kalorii. 109 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sos tabasco, płaskie liście pietruszki, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Daniel ' s sardynka i czerwona papryka Terrine, Makaron Z Bakłażanem Z Czerwonej Papryki, oraz Dip Z Pieczonego Bakłażana Z Czerwoną Papryką.
Instrukcje
Blacken i obrać czerwoną paprykę: ułóż czerwoną paprykę na patelni do pieczenia i umieść je pod gorącym brojlerem, aby ich górne powierzchnie były o 1/2 cala od ciepła.
Dusić przez 15 minut, obracając od czasu do czasu, aż papryka są pęcherze i czarny ze wszystkich stron. (Można alternatywnie poczernić papryki bezpośrednio nad otwartym płomieniem kuchenki gazowej, trzymając je i obracając je szczypcami.)
Umieścić je w misce i przykryć miskę talerzem.
Niech papryki pary w ich własnym ogniu resztkowym wewnątrz miski na 10 protokół. Następnie obrać je (skóra ześlizgnie się) i usunąć nasiona.
Zauważ, że Trader Joe ' s sprawia, że doskonała butelkowana gotowana czerwona papryka, która może być używana jako skrót do powyższego kroku.
Rozgrzać patelnię grillową lub grillową, aż będzie bardzo gorąca.
Pokroić bakłażany w plastry 1/2 cala i ułożyć płasko na dużej płaskiej powierzchni, takiej jak patelnia do pieczenia.
Posmaruj plasterki z obu stron oliwą z oliwek i posyp solą.
Ugotować plastry bakłażana na grillu, przykryte, przez 4 minuty z każdej strony, aż będą ładnie rumiane i zmiękną. Jeśli grill nie ma pokrywy, zrobić namiot jak pokrywy z folii aluminiowej i umieścić go na bakłażana, jak gotuje.
Blanszuj pietruszkę: podczas grillowania bakłażana, zmiękcz pietruszkę, blanszując ją we wrzącej wodzie przez 5 do 10 sekund.
Wyjąć, schłodzić pod zimną wodą, odcedzić.
Zbuduj terrine: ułóż terrine mold (bochenek) z folią. Ułożyć warstwę bakłażana na dnie formy i ułożyć około jedną trzecią każdego z kawałków czerwonej papryki, pietruszki i sera.
Powtarzaj, zaczynając i kończąc warstwą bakłażana, aż wszystkie składniki zostaną użyte.
Przykryj folią i naciśnij na folię, aby zagęścić mieszaninę. Przechowywać w lodówce.
W tym momencie możesz przygotować terrinę z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce, aż będziesz gotowy do jej podania.
Czosnek i pomidory umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę. Przepchnij mieszaninę przez młyn spożywczy (wyposażony w drobny ekran) nad miską.
Dodać resztę składników sosu.
Podawać: aby służyć, wlać trochę sosu na duży talerz i un-mold terrine w środku.
Pokroić w plasterki i podawać z pozostałą częścią sosu.