Bakłażan i Figa Caponata
Bakłażan i Figa Caponata może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 45 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 45 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka orzechów piniowych, fig calimyrna, bakłażana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bakłażan Caponata, Bakłażan Caponata, oraz Bakłażan Caponata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podziel bakłażana na pół wzdłuż.
Umieść bakłażana, przyciąć boki w dół, na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 450 przez 20 minut lub aż bakłażan będzie miękki i ścięte boki są rumiane.
Wyjąć z piekarnika; całkowicie ostudzić. Za pomocą widelca ostrożnie usuń miąższ bakłażana ze skóry. Usunąć skórę; mięso drobno posiekać i umieścić w misce.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj szalotki i czosnek na patelnię; smażyć 2 protokół lub do miękkości. Wymieszaj figi, 1/2 szklanki wody, ocet, 1 łyżkę soku, cukier, sól i pieprz. Dusić 5 minut lub aż płyn prawie odparuje.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj pozostałą 1 łyżeczkę soku, orzeszki piniowe i pietruszkę.
Wino Uwaga: Dąb wieku Chardonnay jest trudne do pary z jedzeniem, ale bakłażan i Figa Caponata jest idealny z bogatych smaków wina. Prażone orzechy i figi w naczyniu odbijają się echem w wielu dojrzewających beczkach Chardonnay, takich jak tosty, pikantny Voyager Estate Chardonnay 2004 ($2
z Zachodniej Australii. To wino o chłodnym klimacie oferuje również mnóstwo cytrusów i melonów, a także jasną kwasowość. - Jeffery Lindenmuth