Bakłażan i Figa Caponata

Bakłażan i Figa Caponata
Bakłażan i Figa Caponata może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 45 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 45 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka orzechów piniowych, fig calimyrna, bakłażana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bakłażan Caponata, Bakłażan Caponata, oraz Bakłażan Caponata dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podziel bakłażana na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
3
Umieść bakłażana, przyciąć boki w dół, na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Piec w 450 przez 20 minut lub aż bakłażan będzie miękki i ścięte boki są rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć z piekarnika; całkowicie ostudzić. Za pomocą widelca ostrożnie usuń miąższ bakłażana ze skóry. Usunąć skórę; mięso drobno posiekać i umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PiekarnikPiekarnik
6
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj szalotki i czosnek na patelnię; smażyć 2 protokół lub do miękkości. Wymieszaj figi, 1/2 szklanki wody, ocet, 1 łyżkę soku, cukier, sól i pieprz. Dusić 5 minut lub aż płyn prawie odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
SokSok
CukierCukier
WodaWoda
FigiFigi
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Zdjąć z ognia. Wymieszaj pozostałą 1 łyżeczkę soku, orzeszki piniowe i pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SokSok
9
Wino Uwaga: Dąb wieku Chardonnay jest trudne do pary z jedzeniem, ale bakłażan i Figa Caponata jest idealny z bogatych smaków wina. Prażone orzechy i figi w naczyniu odbijają się echem w wielu dojrzewających beczkach Chardonnay, takich jak tosty, pikantny Voyager Estate Chardonnay 2004 ($2
Składniki, których będziesz potrzebować
ChardonnayChardonnay
BakłażanBakłażan
FigiFigi
OrzechyOrzechy
WinoWino
10
z Zachodniej Australii. To wino o chłodnym klimacie oferuje również mnóstwo cytrusów i melonów, a także jasną kwasowość. - Jeffery Lindenmuth
Składniki, których będziesz potrzebować
MelonMelon
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia8
Magazyn