Bakłażan i Curry z ciecierzycy

Bakłażan i Curry z ciecierzycy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bakłażana i Curry z ciecierzycy. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka kurkumy, pietruszki, korzenia imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Spróbuj Bakłażan, Ziemniaki I Curry Z Ciecierzycy, Bakłażan, ciecierzyca i pomidor Curry, oraz Bakłażan i Curry z ciecierzycy z pomidorami i bazylią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piec przez 40-45 minut, aż bakłażan zostanie zatopiony i miękki przez całą drogę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia. Obrać i posiekać miąższ bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Podgrzej patelnię nieprzywierającą, a następnie spryskaj ją lekko olejem roślinnym (olej pomaga tostować przyprawy, ale możesz go pominąć, jeśli musisz).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodać cebulę i gotować, aż zacznie się złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodać paprykę i gotować przez kilka minut. Wyczyść miejsce na środku patelni i posypać nasiona kminku bezpośrednio na gorącej powierzchni. Wymieszaj i tostuj przez około minutę, aż staną się pachnące. Wymieszać je z cebulą i papryką i dodać kolendrę, kurkuma, asafetida (lub czosnek), pomidory, pasta imbirowa, i papryka czerwona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
AsafoetidaAsafoetida
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
KurkumaKurkuma
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodać bakłażan i gotować na średnim ogniu, naciskając bakłażan z tyłu łyżki, aby rozbić duże kawałki, przez około 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
7
Dodać ciecierzycę i tyle wody lub ciecierzycy gotowania cieczy, aby utrzymać mieszaninę wilgotne, przykryć szczelnie, i włączyć ciepło do niskiej. Gotować przez co najmniej 15 minut, okresowo mieszając, aż sos zgęstnieje i smaki się zmieszają. (Możesz trzymać to danie na niskim poziomie do 45 minut podczas przygotowywania reszty posiłku, ale dodaj dodatkowy płyn w razie potrzeby i nie zapomnij wymieszać, skrobając dno.) Tuż przed podaniem dodaj pietruszkę (lub kolendrę), garam masala i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Podawać z ryżem lub chlebem Indyjskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner
Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner
Jasnożółty z zielonymi odcieniami. Pieprzny na nosie, nuty przypraw typowych dla Grüner Veltliner, aromatyczne zioła i żółte owoce. Gęsty i złożony na podniebieniu, obiecujący potencjał starzenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn