Bakłażan Faszerowany
Faszerowany bakłażan może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka soli, pietruszka z płaskim liściem, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bakłażan Faszerowany, Bakłażan Faszerowany, oraz Dip Faszerowany Bakłażanem.
Instrukcje
Pokrój bakłażana wzdłuż na ćwiartki i pokrój każdą ćwiartkę w poprzek na 4 kawałki.
Połączyć bakłażan i 1/4 łyżeczki soli w dużym rondlu; dodać wodę do pokrycia i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 8 minut lub tylko do momentu usunięcia miąższu ze skórki. Ostrożnie usuń miąższ, zachowując Skórki. Miąższ zacieru; odstawić.
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj miąższ bakłażana i cebulę; smażyć przez 7 minut lub do miękkości.
Wyjąć z ognia; wymieszać z bułką tartą, 1/4 szklanki plus 2 łyżki sera Romano, pietruszka, 1/4 łyżeczki pieprzu i 1 ząbek mielonego czosnku.
Ułóż zarezerwowane Skórki bakłażana w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali pokrytym natryskiem do gotowania. Łyżka około 2 łyżki mieszanki bakłażana na każdej skórce.
Piec w 350 przez 20 minut lub do całkowitego ogrzania.
Umieść rondel pokryty sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj 1 ząbek mielonego czosnku; smażyć 30 sekund.
Dodaj sos pomidorowy, bazylia, 1/8 łyżeczka soli, i 1/8 łyżeczka pieprzu, i gotować 3 protokół lub do ogrzania. Łyżka sosu nad bakłażanem; posypać pozostałym serem i udekorować natką pietruszki, jeśli chcesz.