Bakłażan Curry z Tamaryndowcem i miętą
Przepis bakłażan Curry z Tamaryndowcem i miętą może zaspokoić Twoje indyjskie pragnienie w okolicy 45 minut. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.88 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 235 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 20 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz nasiona kolendry, olej z orzeszków ziemnych, sól kamienna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Curry z ciecierzycy i bakłażana z miętą Chutney, Bakłażan Easy Tamarind (Bakłażan), oraz Bakłażan Smażony Tamaryndowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piec przez 20 minut, aż skóra się pomarszczy i bakłażan jest miękki w dotyku.
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.Zmielić przyprawy do postaci suchej pasty.
Rozgrzać olej na dużej patelni na bazie ciężkiej; dodać zmielone przyprawy i gotować, aż będą pachnące, dodać czosnek i chilli, gotować przez kolejne 1-2 minuty.
Dodać pokruszone pomidory i wodę i doprowadzić do wrzenia.W międzyczasie posiekaj schłodzony bakłażan na kostki 1-2 cm.
Dodać bakłażan do sosu, doprawić pastą tamaryndową (do smaku), zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut.
Dodać świeżą miętę tuż przed podaniem i wymieszać.
Ułożyć kokos i sułtanki na blasze do pieczenia i smażyć pod średnim grillem przez 1-2 minuty na złoty kolor.
Curry podawać z gotowanym na parze ryżem basmati, posypanym kokosem i sułtanatami. Mmmmmmmmmmm