Przepis bakłażan Curry z Tamaryndowcem i miętą może zaspokoić Twoje indyjskie pragnienie w okolicy 45 minut. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.88 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 235 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 20 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz nasiona kolendry, olej z orzeszków ziemnych, sól kamienna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Curry z ciecierzycy i bakłażana z miętą Chutney, Bakłażan Easy Tamarind (Bakłażan), oraz Bakłażan Smażony Tamaryndowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Piec przez 20 minut, aż skóra się pomarszczy i bakłażan jest miękki w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.Zmielić przyprawy do postaci suchej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Rozgrzać olej na dużej patelni na bazie ciężkiej; dodać zmielone przyprawy i gotować, aż będą pachnące, dodać czosnek i chilli, gotować przez kolejne 1-2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Dodać pokruszone pomidory i wodę i doprowadzić do wrzenia.W międzyczasie posiekaj schłodzony bakłażan na kostki 1-2 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
5
Dodać bakłażan do sosu, doprawić pastą tamaryndową (do smaku), zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Tamaryndowa
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
6
Dodać świeżą miętę tuż przed podaniem i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mięta
7
Ułożyć kokos i sułtanki na blasze do pieczenia i smażyć pod średnim grillem przez 1-2 minuty na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki
Posypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
Płatki Warzywne
8
Curry podawać z gotowanym na parze ryżem basmati, posypanym kokosem i sułtanatami. Mmmmmmmmmmm
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.