Bakłażan Caponata Crostini
Bakłażan Caponata Crostini może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 40 i kosztuje 39 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 103 kalorie, 3G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wieku ocet balsamiczny, sól koszerna, sos pomidorowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bakłażan Caponata Crostini, Bakłażan Caponata Crostini z granatem-mżawka balsamiczna, oraz Caponata z Polenta Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ćwiartka bakłażana wzdłuż. Wyjmij bardzo obskurne części i wyrzuć.
Pokroić pozostały bakłażan w kostkę 1/2 cala. W durszlaku ustawionym w zlewie, lekko posolić kostki bakłażana i dobrze wrzucić. Top z solidną płytą obciążoną ciężką puszką i pozostawić do spuszczenia na 1 godzinę. Opłukać kostki bakłażana i osuszyć.
Na dużej patelni podgrzać 1 łyżkę oleju.
Dodać bakłażan i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 5 protokół.
Przenieść bakłażana do miski.
Dodaj cebulę i pozostałe 2 łyżki oleju na patelni i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż cebula jest miękka, o 6 protokół. Powrót bakłażana na patelnię. Wymieszaj kapary, oliwki i ocet balsamiczny i gotuj, aż ocet wyparuje.
Dodać sos pomidorowy i gotować na małym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje, o 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć do miski do ostygnięcia.
Krótko przed podaniem rozłóż caponatę na grzankach bagietki i udekoruj bazylią.