Bakłażan Caponata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać bakłażan Caponatan spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 260 kalorii, 3G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka octu winnego, cukru, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bakłażan Caponata, Bakłażan Caponata, oraz Bakłażan Caponata.
Instrukcje
W małej misce przykryć kapary wodą i pozostawić do namoczenia przez 15 minut; odcedzić.
Tymczasem na dużej patelni podgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek.
Dodaj bakłażana i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż dno brązowieje, 5 protokół. Wymieszać i gotować, aż rumiane na całym, 10 minut dłużej.
Przenieść bakłażana do miski.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, cebulę i seler na patelni. Przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut.
Dodaj pomidora, przykryć i gotować do miękkości, o 5 protokół.
W rondlu dusić ocet i cukier, aby rozpuścić cukier.
Dodać orzeszki piniowe i kapary i gotować przez 1 minutę.
Powrót bakłażana na patelnię. Wymieszać mieszaninę octu i gotować na małym ogniu przez 3 protokół. Doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do miski.
Ostudzić do temperatury pokojowej, a następnie złożyć awokado.