Bakonia Brukselka
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać bacony brukselka spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.33 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 182 kalorie, 11g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 11 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz brukselkę, boczek z indyka, cebulę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Brukselka Baaji (brukselka Indyjska przyprawiona), Pieczona brukselka / brukselka, oraz Brukselka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na dużym ogniu.
W międzyczasie, gotować boczek z indyka w dużej, głębokiej, nieprzywierającej patelni na średnim ogniu, aż rumiane i tłuszcz jest renderowany, o 7 protokół.
Dodać czosnek i cebulę na patelni z boczkiem i gotować, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Dodaj bulion z kurczaka, zwiększ ogień do wysokiej i doprowadzić do wrzenia.
Niech bulion gotuje się, aż zmniejszy się o około dwie trzecie, około 7 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić na bok.
Do wrzącej wody dodać brukselkę. Gotować do miękkości po przekłuciu NOŻEM, 6 do 7 minut.
Odcedzić kiełki i dodać je do patelni z mieszaniną boczku.
Dodać masło i Pecorino Romano i wymieszać na średnim ogniu, aż masło i ser stopią się i smaki są włączone.
Serwuj brukselkę w stylu rodzinnym ze środka stołu lub bufetu.