Baklava Żurawinowa
Przepis żurawinowy Baklavan jest gotowy w około 1 godzinę i 25 minut i zdecydowanie jest wybitnym Wegetariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką Miód, ciasto filo, zmielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Baklava, Baklava, oraz Baklava.
Instrukcje
Smar 13-in. x 9-po. naczynie do pieczenia.
Warstwa sześć arkuszy ciasta phyllo w naczyniu, szczotkowanie każdy z masłem.
W misce połącz żurawinę, orzechy włoskie, cukier i cynamon.
Posypać 1-1 / 4 szklanki nad górną warstwą filo.
Warstwa i pędzel sześć arkuszy ciasta z masłem. Top Z 1-1 / 4 szklanki mieszanki żurawiny.
Warstwa i pędzel sześć arkuszy ciasta z masłem; top z pozostałej mieszanki żurawiny. Top z pozostałych arkuszy ciasta, szczotkowanie każdy arkusz z masłem.
Używając ostrego noża, przeciąć w połowie warstw, aby wykonać 24 kawałki.
Piec w temperaturze 325° przez 60-70 minut lub do złotego koloru.
W małym rondlu podgrzej miód na małym ogniu, aż będzie ciepły i cienki.
Zalać ciepłą bakławą. Schłodzić na stojaku z drutu przez 1 godzinę.