Baklava Czekoladowa

Baklava Czekoladowa
Przepis czekolada Baklava może zaspokoić twoje pragnienie w około 1 godzina i 21 minut. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 242 kalorie, 4G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, wodę, pastę orzechowo-czekoladową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Baklava Czekoladowa, Baklava Czekoladowa, oraz Baklava Czekoladowa.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu na małym ogniu; mieszaj, aż miód się rozpuści. Zwiększyć ciepło do medium; gotować, bez mieszania, aż termometr candy zarejestruje 230 (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; zachować ciepło. Wyrzuć laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Umieścić orzechowo-czekoladowy spread w kuchence mikrofalowej bezpiecznych misce; kuchenka mikrofalowa w wysokiej przez 30 sekund lub do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzekoladowaPasta Czekoladowa
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Połącz orzechy laskowe i kolejne 5 składników (przez sól). Lekko pokryć szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali za pomocą sprayu do gotowania. Pracując z 1 arkuszem phyllo na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wysuszeniu), umieść 1 arkusz phyllo wzdłuż w dnie przygotowanej patelni, pozwalając końcom arkusza rozciągnąć się nad krawędziami naczynia; lekko posmaruj masłem. Powtórz procedurę z 5 arkuszami Filo i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Ciasto FiloCiasto Filo
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
MasłoMasło
CiastoCiasto
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Mżawka około 1/3 szklanki roztopionej czekolady orzechowo-orzechowej rozłożonej na filo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzekoladowaPasta Czekoladowa
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
7
Posypać równomiernie jedną trzecią mieszaniny orzechów (około 1/2 szklanki). Powtórz procedurę dwa razy z phyllo, masło, orzechowo-czekoladowy spread i mieszaniny orzechów. Górna ostatnia warstwa mieszanki orzechów z pozostałymi 6 arkuszami, każdy lekko posmarowany masłem. Delikatnie wcisnąć na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzekoladowaPasta Czekoladowa
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wykonaj 3 wzdłużne cięcia i 5 poprzecznych cięć, aby uformować 24 porcje ostrym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
9
Piec w temperaturze 350 przez 35 minut lub do momentu, aż phyllo będzie złote.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Mżawka miód mieszanka baklava. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu. Przykryć; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
12
Ponieważ arkusze phyllo są cienkie i delikatne, obchodź się ostrożnie, aby nie rozerwać arkuszy. Utrzymuj arkusze, z którymi nie pracujesz, pokryte, aby nie wyschły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 21 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia1
Magazyn