Baklava

Baklava
Baklavan jest middl eastern przepis, który służy 1. Jedna porcja zawiera 9067 kalorii, 87g białka, oraz 541g tłuszczu. Na $24.5 za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Recipezaar. Jeśli masz masło, miód, goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest dobre. Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.

Składniki

33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaroztopione masłoroztopione masło1Batoniki toffi Heathlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan2laski cynamonu (lub 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu)laski cynamonu (lub 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu)1dla każdego.CiastoCiasto4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecoarsley mielone migdały (upewnij się, że orzechy, których używasz, są świeże, bardzo niedawno zakupione)coarsley mielone migdały (upewnij się, że orzechy, których używasz, są świeże, bardzo niedawno zakupione)0Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemiód (najlepiej Grecki miód tymiankowy, ale bez biggy, jeśli nie można go dostać. Używaj dobrej jakości miodu)miód (najlepiej Grecki miód tymiankowy, ale bez biggy, jeśli nie można go dostać. Używaj dobrej jakości miodu)12 łyżeczki czosnku w proszkukrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone4caleskórka cytrynowa (bez pestki - długi kawałek)skórka cytrynowa (bez pestki - długi kawałek)1Batoniki toffi Heath1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)4caleskórka pomarańczowa (bez pestki-długi kawałek)skórka pomarańczowa (bez pestki-długi kawałek)4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ciasto filociasto filo1dla każdego.SyropSyrop2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.masło niesolone, rozpuszczone (nie używaj mniej, To właśnie sprawi, że Twoja baklava będzie smakować wyjątkowo,a to musi być masło!)masło niesolone, rozpuszczone (nie używaj mniej, To właśnie sprawi, że Twoja baklava będzie smakować wyjątkowo,a to musi być masło!)9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecoarsley mielone orzechy włoskie (bardzo świeże)coarsley mielone orzechy włoskie (bardzo świeże)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychcałecałe
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia87
Magazyn