Baklava

Baklava
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Baklavan. Ten przepis służy 24 i kosztuje 64 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 302 kalorie, 5G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Przepis ten zachwycił 2507 osób. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka soku z cytryny, miodu, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wiele osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Baklava, Baklava, oraz Baklava.

Instrukcje

1
Lekko posmaruj patelnię 9x13 i ustaw piekarnik na 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Rozmrozić ciasto według zaleceń producenta (może to potrwać całą noc). Po rozmrożeniu rozwałkuj ciasto i pokrój ciasto na pół, aby arkusze zmieściły się na patelni. Przykryj wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschł.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Przetwarzać orzechy, aż w małych, nawet wielkości kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
4
Połączyć z cukrem, cynamonem i goździkami. W osobnej misce roztopić masło w kuchence mikrofalowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Umieść arkusz ciasta filo na patelni. Za pomocą pędzla do ciasta posmaruj arkusz phyllo roztopionym masłem. Powtórz jeszcze 7 razy, aż będzie miał grubość 8 arkuszy, a każdy arkusz będzie "pomalowany" masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Łyżka na cienkiej warstwie mieszanki orzechów. Przykryj jeszcze dwoma arkuszami filo, po czym posmaruj je masłem. Kontynuuj powtarzanie mieszaniny orzechów i dwóch masłowych arkuszy phyllo, aż mieszanina orzechów zostanie zużyta. Górna warstwa powinna mieć grubość 8 arkuszy filo, każdy arkusz jest indywidualnie masowany. Nie martw się, jeśli arkusze trochę się marszczą, po prostu doda więcej tekstury.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
7
Pokrój na 24 równe kwadraty za pomocą ostrego noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
8
Piec w temperaturze 350 ° F przez 30-35 minut lub do lekko złocistego brązu, a krawędzie wydają się lekko chrupiące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Podczas pieczenia, zrobić syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
10
Połącz laskę cynamonu, cukier, sok z cytryny, miód i wodę w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do średnio niskiego ciepła i niech gotować na wolnym ogniu przez 7 minut i lekko zagęszczony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
11
Wyjmij laskę cynamonu i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
12
Łyżka schłodzonego syropu na gorącej baklava i ostudzić przez co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
13
Udekoruj drobno pokruszonymi pistacjami pożądanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Baklavan w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje24
Ocena Zdrowia2
Magazyn