Baked Kibbeh
Pieczone Kibbeh może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 433 kalorie, 21g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś mielone ziele angielskie, pieprz, mielone ziele angielskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Baked Kibbeh, Baked Kibbeh, oraz Pieczona jagnięcina Kibbeh z dodatkiem cebuli i orzechów sosnowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować farsz, rozpuść 1 łyżeczkę masła na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodaj 3 szklanki cebuli; smażyć 3 protokół.
Dodać 1/2 funta jagnięciny, i gotować, aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Zdjąć z ognia. Wymieszać w orzeszki piniowe, 2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i melasy granat, w razie potrzeby. Odstaw farsz na bok.
Aby przygotować kibbeh, połączyć bulgur i następne 6 składników (bulgur przez 1 funt jagnięciny) w dużej misce. Wciśnij połowę kibbeh na dno naczynia do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytego natryskiem do gotowania.
Rozłóż farsz nad kibbeh. Wciśnij pozostały kibbeh na farsz.
Pokroić kibbeh na ćwiartki. Naciśnij kciuk w środku każdej ćwiartki, pozostawiając wcięcie.
Do każdego wcięcia włożyć 1/2 łyżeczki masła.
Piec w temperaturze 350 przez 20 minut.
Przeciąć każdą ćwiartkę na pół.