Baked Bluefish
Baked Bluefish może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 141 kalorii, 17g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Simply Recipes ma 365 fanów. Mieszanka cytryny, kilka gałązek ziół, takich jak estragon, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Cały Grillowany Bluefish, Bluefish Chowder, oraz Bluefish En Papillote.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Wytnij kawałek folii wystarczająco duży, aby zamknąć filet bluefish. (Jeśli pracujesz z cienką folią, możesz nałożyć podwójną warstwę folii).
Umieścić folię w patelni do pieczenia. Wypłucz filet z błękitnej ryby i umieść go na środku folii, od strony skóry w dół.
Dodaj sól, pieprz, plastry cytryny, masło, zioła:
Filet posypać solą i pieprzem.
Na filet położyć warstwę cienkich plasterków cytryny. Ułożyć plastry masła wzdłuż górnej części fileta.
Połóż kilka gałązek świeżych ziół na maśle i plasterkach cytryny.
Dodaj białe wino i sok z cytryny, uszczelnij opakowanie foliowe: Stwórz kształt łodzi z folią wokół ryby, aby płyn nie wyciekał.
Na rybę wlać białe wino i posypać sokiem z cytryny. Zaciśnij krawędzie folii, aby były stosunkowo szczelne.
Umieścić w piekarniku 350 ° F (lub można umieścić opakowanie foliowe na grillu) i piec przez 15 do 20 minut lub tak, aż ryba jest gotowane przez i nieprzezroczyste.
Podawać: ostrożnie wyjąć filet z folii i umieścić na naczyniu do serwowania.
Wlać płyn do gotowania na rybę, aby służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Bluefish można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.