Baked Bluefish

Baked Bluefish
Baked Bluefish może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 141 kalorii, 17g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Simply Recipes ma 365 fanów. Mieszanka cytryny, kilka gałązek ziół, takich jak estragon, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Cały Grillowany Bluefish, Bluefish Chowder, oraz Bluefish En Papillote.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
1
Wytnij kawałek folii wystarczająco duży, aby zamknąć filet bluefish. (Jeśli pracujesz z cienką folią, możesz nałożyć podwójną warstwę folii).
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety BluefishFilety Bluefish
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2
Umieścić folię w patelni do pieczenia. Wypłucz filet z błękitnej ryby i umieść go na środku folii, od strony skóry w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety BluefishFilety Bluefish
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Dodaj sól, pieprz, plastry cytryny, masło, zioła: 
Składniki, których będziesz potrzebować
(65 Ciasteczek)(65 Ciasteczek)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
4
Filet posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół
5
Na filet położyć warstwę cienkich plasterków cytryny. Ułożyć plastry masła wzdłuż górnej części fileta.
Składniki, których będziesz potrzebować
(65 Ciasteczek)(65 Ciasteczek)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
6
Połóż kilka gałązek świeżych ziół na maśle i plasterkach cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Ziołaświeże Zioła
(65 Ciasteczek)(65 Ciasteczek)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
7
Dodaj białe wino i sok z cytryny, uszczelnij opakowanie foliowe: Stwórz kształt łodzi z folią wokół ryby, aby płyn nie wyciekał.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
8
Na rybę wlać białe wino i posypać sokiem z cytryny. Zaciśnij krawędzie folii, aby były stosunkowo szczelne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1
Umieścić w piekarniku 350 ° F (lub można umieścić opakowanie foliowe na grillu) i piec przez 15 do 20 minut lub tak, aż ryba jest gotowane przez i nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2
Podawać: ostrożnie wyjąć filet z folii i umieścić na naczyniu do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Wlać płyn do gotowania na rybę, aby służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Bluefish można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia8
Magazyn