Bakłażany parmezan z boczniakiem szwajcarskim i świeżą miętą
Bakłażan parmezan z boczniakiem szwajcarskim i świeżą miętą to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz zapakowaną w wodę mozzarellę, sos pomidorowy, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 75%. Podobne przepisy to Bakłażany Parmezan Z Boczniakiem Szwajcarskim I Świeżą Miętą, Swiss Chard Rolls, oraz Swiss Chard Parmezan.
Instrukcje
1
Dno i boki każdego z 2 largecolanders przykryć 1 warstwą plastrów bakłażana; posypać obficie grubą solą.Kontynuuj układanie plastrów bakłażana w każdym kolandrze, posypując każdą warstwą grubą solą, aż wszystkie plastry bakłażana zostaną użyte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Gruboziarnista
Bakłażan
2
Placeeach durszlak na dużej misce; odstawić co najmniej 30 minut i do 1 godziny. Plastry Rinseeggplant w celu usunięcia nadmiaru soli; dokładnie suchy z ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Durszlak
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Pozycja stojaka piekarnika 5 do 6 cali od źródła ciepła i podgrzewania brojlerów. Linia 3 większa blacha do pieczenia z papierem pergaminowym. Ułóż plastry bakłażana w pojedynczymwarstwy na przygotowanych blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
4
Posmaruj obustronnie plasterki bakłażana oliwą z oliwek. Broil1 arkusz na raz, aż plasterki bakłażana sątender i zaczyna brązowieć, obserwującclosely i usuwając plasterki bakłażana asneeded, jeśli gotowanie zbyt szybko, 3 do 4 minutsper stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Bakłażan
5
Usuń blachę do pieczenia z piekarnika i ostudzić bakłażana podczas przygotowywania nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
6
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodać chard do garnka i gotować tylko do miękkości, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Odcedzić; spłukać zimną wodą. Ściśnij chard bardzo sucho, a następnie posiekajcoarsly. Ściśnij chard ponownie wysuszyć między ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard Szwajcarski
9
Ubić jajka i szczyptę soli w średniej misce. Wymieszaj posiekaną skórkę, ser ricotta, 1 szklankę parmezanu, miętę i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Ricotta
Pieprz Czarny
Parmezan
Jajko
Mięta
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Lekko olejowane szkło 15 x 10 x 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
11
Rozłóż połowę sosu pomidorowegopad dna naczynia. Rozdrobnienie czosnku podzielić pomiędzy plasterki bakłażana, umieszczając około 1 czubatej łyżki nadzienia w środku każdego. Zaczynając od 1 krótkiego końca każdego, luźnorozwiń plasterki bakłażana, zamykając nadzienie.Ułóż rolki, szew w dół, na szczycie sosu w naczyniu do pieczenia. Łyżka pozostałych pomidorów nad.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
Bakłażan
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Chard Szwajcarski
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
12
Umieścić plastry mozzarelli w pojedynczejwarstwy na rolkach.
Posypać 1/4 szklanki parmezanu. DO AHEAD: można bemade 1 dzień do przodu. Przykryć folią i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
14
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
15
Bakłażan upiec
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
16
Parmezan rolki, pokryte folią, untilheat through, około 30 minut, jeśli freshlymade lub 40 minut, jeśli w lodówce. Uncoverand piec do brązowego w miejscach i sos jestbubbling, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Rolka
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
17
Podawać na gorąco.
18
* Dostępne w wielu supermarketach i sklepach spożywczych oraz na rynkach włoskich.Zwykłą mozzarellę można zastąpić.