Bakłażan Parmezan Lasagne
Bakłażan parmezan lasagne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 446 kalorii, 21g białka, oraz 26g tłuszczu. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pieprz, jajka, pomidor i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bakłażan Parmezan Lasagne, BAKŁAŻAN PARMEZAN LASAGNE, oraz Tarta z bakłażanem lasagne z skórką Parmezanowo-bazyliową.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki ugotować w rondlu 3 1/2-quart na średnim ogniu 30 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać ze śmietaną i parmezanem. Odstawić.
Obrać bakłażana i pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Plastry posypać równomiernie solą i czarnym pieprzem. Wymieszać razem jajka i 3 łyżki. woda. Pogłębiać bakłażan w mące; zanurzyć w mieszaninie jaj i ponownie pogłębiać w mące, wstrząsając, aby usunąć nadmiar.
Bakłażan gotować, partiami, w 1 1/2 łyżki. gorący olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 4 minuty z każdej strony lub do złotego koloru i lekko zmiękczone.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Powtórz z pozostałym olejem i bakłażanem, wycierając patelnię do czysta po każdej partii, jeśli to konieczne.
Warstwa 3 makaron lasagne wzdłuż w lekko nasmarowane 13-x 9-calowe naczynie do pieczenia. Top z jednej trzeciej mieszaniny sos pomidorowy i połowę bakłażana. Połowę sera ricotta równomiernie na bakłażanie w naczyniu; wierzch z połową mozzarelli. Powtórz warstwy z pozostałym makaronem, jedną trzecią mieszanki sosu, pozostałym bakłażanem i pozostałą ricottą. Wierzch z pozostałą 1/3 mieszanki sosu i ser mozzarella.
Piec w 350 przez 35 do 40 minut lub do złotego koloru.
Odstawić na 20 minut przed podaniem.
* 6 No-cook lasagne makaron może być zastąpiony. Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, rezerwując ostatnią połowę mozzarelli od góry.
Piec, pod przykryciem, w 350 przez 45 minut.
Posypać top z zarezerwowanym serem; piec, odkryte, przez 20 więcej minut lub do złotego koloru.
Uwaga: Tylko w celach testowych użyliśmy cebuli Bertolli Vidalia z sosem makaronowym z pieczonego czosnku.