Bakłażan chiński gorący i kwaśny
Gorący i kwaśny Chiński bakłażan może być tylko Chiński przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 92 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 143 kalorie, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Mieszanka octu winnego, skrobi kukurydzianej, papryki chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Zupa gorąco-kwaśna, Bakłażan Chiński Na Gorąco (Bakłażan), oraz Chiński bakłażan na wynos w pikantnym sosie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kostki bakłażana w dużej misce i posyp solą. Napełnij wystarczającą ilością wody do przykrycia i odstaw na 30 minut. Dobrze spłukać i osuszyć na ręcznikach papierowych.
W małej misce, wymieszać razem sos sojowy, ocet winny czerwony, cukier, pieprz chile, skrobia kukurydziana i olej chili. SOS odstawić na bok.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni lub wok na średnim ogniu. Smaż bakłażana, aż będzie miękki i zacznie brązowieć, 5 do 10 minut.
Wlać sos, gotować i mieszać, aż sos będzie gęsty, a bakłażan będzie równomiernie pokryty.