Bajgle

Bajgle
Bajgle mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis z BBC Good Food wymaga białka jaja, wodorowęglanu sody, brązowego cukru i odrobiny oleju. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Podobne przepisy to Bajgle, Wszystko Bajgle, oraz Bajgle.

Instrukcje

1
Drożdże wymieszać z 300 ml letniej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
2
Mąkę, cukier i 1 łyżeczkę soli umieścić w dużej misce i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Zalać cieczą i wymieszać do szorstkiego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Wywinąć na powierzchnię roboczą i zagnieść razem, aż będzie gładka i elastyczna, co powinno zająć około 10 minut.
5
Włożyć ciasto do lekko naoliwionej miski i przykryć kawałkiem naoliwionej folii spożywczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Umieść w ciepłym miejscu i pozostaw do podwojenia rozmiaru, około 1 godziny, a następnie odsłoń i połóż na powierzchni roboczej.
7
Ciasto podzielić na 10 porcji i uformować w kulki lubię je zważyć, aby mieć pewność, że wszystkie są tej samej wielkości. Ułóż na 2 pergaminowych tacach do pieczenia i przykryj lekko folią spożywczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
8
Pozostaw na około 30 minut lub do wyrośnięcia i puchnięcia, a następnie usuń folię spożywczą.
9
Użyj mąki palcem zrobić dziurę w środku każdego obwarzanka, obracając go wokół, aby rozciągnąć ciasto trochę, ale uważając, aby nie wybić zbyt dużo powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
BajgielBajgiel
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
10
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Napełnij duży rondel wodą i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
12
Dodaj wodorowęglan sody, aby alkalizować wodę(patrz wskazówka, poniżej po lewej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
13
Umieścić 1-2 bajgle w wodzie na raz i gotować przez 1 min (2 min, jeśli chcesz bajgla chewier), obracając się w połowie. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć obwarzanki, dobrze osuszyć i położyć z powrotem na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BajgielBajgiel
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
14
Bajgle posmarować białkiem i posypać wybranymi nasionami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
BajgielBajgiel
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
15
Piec przez 20-25 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
16
Przełożyć do stojaka z drutu, aby ostygnąć przed jedzeniem. Będą przechowywać przez 3-4 dni lub zamrażać przez 2 miesiące(patrz jak zamrażać, poniżej po lewej).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Magazyn