Bajgle
Bajgle mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis z BBC Good Food wymaga białka jaja, wodorowęglanu sody, brązowego cukru i odrobiny oleju. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Podobne przepisy to Bajgle, Wszystko Bajgle, oraz Bajgle.
Instrukcje
Drożdże wymieszać z 300 ml letniej wody.
Mąkę, cukier i 1 łyżeczkę soli umieścić w dużej misce i wymieszać.
Zalać cieczą i wymieszać do szorstkiego ciasta.
Wywinąć na powierzchnię roboczą i zagnieść razem, aż będzie gładka i elastyczna, co powinno zająć około 10 minut.
Włożyć ciasto do lekko naoliwionej miski i przykryć kawałkiem naoliwionej folii spożywczej.
Umieść w ciepłym miejscu i pozostaw do podwojenia rozmiaru, około 1 godziny, a następnie odsłoń i połóż na powierzchni roboczej.
Ciasto podzielić na 10 porcji i uformować w kulki lubię je zważyć, aby mieć pewność, że wszystkie są tej samej wielkości. Ułóż na 2 pergaminowych tacach do pieczenia i przykryj lekko folią spożywczą.
Pozostaw na około 30 minut lub do wyrośnięcia i puchnięcia, a następnie usuń folię spożywczą.
Użyj mąki palcem zrobić dziurę w środku każdego obwarzanka, obracając go wokół, aby rozciągnąć ciasto trochę, ale uważając, aby nie wybić zbyt dużo powietrza.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Napełnij duży rondel wodą i zagotuj.
Dodaj wodorowęglan sody, aby alkalizować wodę(patrz wskazówka, poniżej po lewej).
Umieścić 1-2 bajgle w wodzie na raz i gotować przez 1 min (2 min, jeśli chcesz bajgla chewier), obracając się w połowie. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć obwarzanki, dobrze osuszyć i położyć z powrotem na blasze do pieczenia.
Bajgle posmarować białkiem i posypać wybranymi nasionami.
Piec przez 20-25 minut lub do złotego koloru.
Przełożyć do stojaka z drutu, aby ostygnąć przed jedzeniem. Będą przechowywać przez 3-4 dni lub zamrażać przez 2 miesiące(patrz jak zamrażać, poniżej po lewej).