Bajan Słodkie Placki Ziemniaczane
Bajan słodkie ziemniaki Fish Cakes może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.58 za porcję. Jedna porcja zawiera 701 kalorii, 40g białka, oraz 38 g tłuszczu. 6 osób uważa ten przepis za przepyszne i satysfakcjonujące. Mieszanka cebuli, pietruszki, mahi mahi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Placki rybne i ziemniaczane, Chrupiące Placki Ziemniaczano-Rybne, oraz Tinapa (ryba wędzona) i puree ziemniaczane.
Instrukcje
Zacier słodki ziemniak, używając tylko tyle mleka i cebuli, ile potrzeba, aby uzyskać normalną konsystencję "puree ziemniaczanego". Wymieszać z solą, pieprzem, jajkiem i pietruszką. Płatki ryb i dodać do mieszaniny słodkich ziemniaków powinny być dość sztywne, tak że mogą być uformowane w paszteciki. Musiałem zagęścić swój, żeby włożyć do niego szpatułkę. (W tym momencie można schłodzić mieszaninę do czasu potrzebnego)
Rozgrzać olej na szerokiej patelni (olej powinien iść na boki patelni o około pół cala). Podzielić mieszankę rybną na równe porcje i uformować w paszteciki rybne. Zwilż ręce, aby zapobiec przyklejaniu się mieszanki do rąk. Lekko pogłębiać ciasta rybne w mące i dodać do gorącego oleju. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać natychmiast z ostrym sosem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.