Baingan Bharta (Bakłażan Curry)

Baingan Bharta (Bakłażan Curry)
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Baingan Bharta (bakłażan Curry) może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 138 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę Jalapeno chile, jogurt, bakłażan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kolacja: Baingan Bharta (bakłażan Curry), Pieczony Bakłażan Pomidorowy Curry (Baingan Bharta), oraz Sałatka Z Pieczonych Bakłażanów (Baingan Bharta).

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Aichenberg Premium Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn