Bainbridge Island Vineyards Greek Garlic Chicken
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Bainbridge Island Vineyards Greek Garlic Chicken może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 364 kalorie, 22g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka gałązek pietruszki, oliwa z oliwek, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka grecka z kurczakiem i awokado, Grecka Wyspa Mrożona Herbata, oraz Czosnek Jogurt Grecki Kebaby Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka opłukać, osuszyć, zdjąć i wyrzucić grudki tłuszczu. Umieścić nogi w oprawie 12-na 17-calowej patelni.
W misce wymieszaj mielony czosnek, sok z cytryny, oliwę z oliwek, oregano, pieprz i sól. Smaruj mieszankę czosnku równomiernie na kurczaku, a następnie ułóż nogi, pokrój bok w dół, w jednej warstwie.
Piec w piekarniku 375, aż skóra będzie dobrze rumiana, około 1 1/2 godziny (1 1/4 godziny w piekarniku konwekcyjnym). Po 45 minutach, podlewaj kurczaka sokami z patelni co 10-15 minut.
Przełożyć kurczaka na ciepły talerz. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z kapieli.
Dodaj 1/2 szklanki wrzącej wody na patelnię, wymieszaj, aby poluzować rumiane kawałki i wlej sos do miski.
Posiekaną natkę pietruszki rozetrzeć na kurczaka; udekorować gałązkami pietruszki.