Bacheldre Welsh clay-pot bread

Bacheldre Welsh clay-pot bread
Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 36 centów za porcję. Mieszanka jasnego miodu, szałwii, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 85 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Walijski chleb króliczy dla Abm, Walijski Rarebit i pomidory pieczone na boczku na chlebie piwnym Cheddar, oraz Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw przygotuj garnek. Wybierz jedną czystą, glinianą doniczkę (15 cm średnicy x 15 cm wysokości). Dokładnie wyczyść, olej wewnątrz i na zewnątrz i piec trzy lub cztery razy w gorącym piekarniku przez około 30-40 minut. Możesz to zrobić podczas pieczenia innych potraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Obie mąki wymieszać w dużej misce z solą, następnie dodać wszystkie zioła i czosnek i dokładnie wymieszać, a następnie zrobić studnię w middle.In duży ciepły dzbanek, wymieszaj mleko, wodę, miód, oliwę z oliwek i drożdże i pozostaw na kilka minut, aby drożdże się uaktywniły. Teraz wlej płyny do środka mąki i łyżką zacznij mieszać mąkę z płynem od zewnętrznej strony miski do środka.Teraz z czystymi, ciepłymi rękami kontynuuj proces mieszania, aż wszystkie składniki połączą się, tworząc ciasto. Zagniatać przez 5-7 minut na lekko posypanej mąką powierzchni, umieścić w misce, przykryć olejowaną folią spożywczą i pozostawić na 30-40 minut w ciepłym miejscu.Ciasto powinno być większe niż na początku, więc "knock it back" - dosłownie dziurkować w środku i ponownie ugniatać przez 5 minut.Teraz przygotuj garnek i upewnij się, że jest dobrze nasmarowany (możesz wyłożyć garnek papierem odpornym na tłuszcz, jeśli chcesz), a następnie uformuj ciasto. Wyrobić wierzch ciasta ostrym nożem o grubości około 1 cm, który doda temu bochenkowi dodatkowego charakteru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 1/2 Szklanki Mrożonego Groszku, Kukurydzy, Cebuli, Czerwonej Papryki I Czarnej Fasoli1 1/2 Szklanki Mrożonego Groszku, Kukurydzy, Cebuli, Czerwonej Papryki I Czarnej Fasoli
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
PunchPunch
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Umieścić w ciepłym miejscu i pozostawić do wyrośnięcia na 30-40 minut.
4
Piekarnik rozgrzać do 220C / fan 200C / gas 7, polać wierzch ciasta ostrożnie i posypać nasionami kopru włoskiego. Ostrożnie umieść garnek na środku piekarnika, starając się nie wbić garnka i piec przez 35-40 minut, aż się zarumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Wyjąć bochenek z piekarnika i ostudzić przez 5-10 minut, a następnie włączyć do stelaża z drutu, aby całkowicie ostygnąć. Uważaj, ponieważ garnek robi się bardzo gorący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn