Bacheldre Welsh clay-pot bread
Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 36 centów za porcję. Mieszanka jasnego miodu, szałwii, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 85 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Walijski chleb króliczy dla Abm, Walijski Rarebit i pomidory pieczone na boczku na chlebie piwnym Cheddar, oraz Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Najpierw przygotuj garnek. Wybierz jedną czystą, glinianą doniczkę (15 cm średnicy x 15 cm wysokości). Dokładnie wyczyść, olej wewnątrz i na zewnątrz i piec trzy lub cztery razy w gorącym piekarniku przez około 30-40 minut. Możesz to zrobić podczas pieczenia innych potraw.
Obie mąki wymieszać w dużej misce z solą, następnie dodać wszystkie zioła i czosnek i dokładnie wymieszać, a następnie zrobić studnię w middle.In duży ciepły dzbanek, wymieszaj mleko, wodę, miód, oliwę z oliwek i drożdże i pozostaw na kilka minut, aby drożdże się uaktywniły. Teraz wlej płyny do środka mąki i łyżką zacznij mieszać mąkę z płynem od zewnętrznej strony miski do środka.Teraz z czystymi, ciepłymi rękami kontynuuj proces mieszania, aż wszystkie składniki połączą się, tworząc ciasto. Zagniatać przez 5-7 minut na lekko posypanej mąką powierzchni, umieścić w misce, przykryć olejowaną folią spożywczą i pozostawić na 30-40 minut w ciepłym miejscu.Ciasto powinno być większe niż na początku, więc "knock it back" - dosłownie dziurkować w środku i ponownie ugniatać przez 5 minut.Teraz przygotuj garnek i upewnij się, że jest dobrze nasmarowany (możesz wyłożyć garnek papierem odpornym na tłuszcz, jeśli chcesz), a następnie uformuj ciasto. Wyrobić wierzch ciasta ostrym nożem o grubości około 1 cm, który doda temu bochenkowi dodatkowego charakteru.
Umieścić w ciepłym miejscu i pozostawić do wyrośnięcia na 30-40 minut.
Piekarnik rozgrzać do 220C / fan 200C / gas 7, polać wierzch ciasta ostrożnie i posypać nasionami kopru włoskiego. Ostrożnie umieść garnek na środku piekarnika, starając się nie wbić garnka i piec przez 35-40 minut, aż się zarumienią.
Wyjąć bochenek z piekarnika i ostudzić przez 5-10 minut, a następnie włączyć do stelaża z drutu, aby całkowicie ostygnąć. Uważaj, ponieważ garnek robi się bardzo gorący.