Baccala w stylu Saraceńskim: Stoccafisso alla Corropolese

Potrzebujesz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne? Baccalan w stylu Saracenów: Stoccafisso alla Corropolese może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 8,52 zł za porcję, ten przepis okładki 59% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 145g białka, 15g tłuszczu i w sumie 855 kalorii. Ten przepis służy 6. Jeśli masz pod ręką pigwy, oliwę z oliwek, płatki pieprzu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dorsz, styl Rzymski: Baccalan alla Romana, Baccalà alla napoletana (neapolitański dorsz duszony), oraz Dorsz solony z pomidorami i kaparami (Baccalà alla Vesuviana).
Instrukcje
Wyjmij rybę z kąpieli i usuń płetwy, kręgosłup i kości szczęki, a następnie filetuj i drobno posiekaj.
Na dużej patelni do smażenia rozgrzej oliwę na średnim ogniu i dodaj cebulę, seler, pietruszkę i płatki pieprzu i mieszaj na ogniu przez 5 minut.
Dodaj rybę i dobrze wymieszaj, następnie dodaj pomidory, paprykę, pigwę i rodzynki i dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem i gotuj na dużym ogniu przez 10 minut, aż będzie gorący do końca.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy dorsza solnego. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Raventos i Blanc de la Finca Brut z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
![Raventos i Blanc de La Finca Brut]()
Raventos i Blanc de La Finca Brut
Wino musujące De La Finca jest wytwarzane z winogron z najstarszych winorośli Raventos i Blanc, posadzonych przy użyciu systemu gobelet w 1964 roku w Vinya dels Fòssils.Położona na najwyższych tarasach rzeki Anoia Winnica Vinya dels Fòssils ma gleby morskie o wysokiej zawartości kopalnych. Charakteryzuje to strukturę i skład gleby tej winnicy. Węglany są składnikiem, który stanowi główne źródło typowości tego wina musującego o wysokiej ekspresji soli fizjologicznej. Jest to wino musujące o wyjątkowej tożsamości i osobowości.