Baccala
Baccalan jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 256 kalorii, 31g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka bagietki, sos pomidorowy, dorsz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Smażona Matura, Biała Baccala, oraz Zupa Baccala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni. Czosnek i sos pomidorowy podzielić równomiernie pomiędzy 4 małe naczynia ceramiczne.
Umieść 5 sztuk dorsza w każdym naczyniu.
W każdym naczyniu posypać 1 łyżką kaparów, 1 łyżeczką olio santo, 1/2 łyżeczki oregano i szczyptą soli nad dorszem.
Piec, aż dorsz jest gotowane przez, 15 do 20 protokół.
Podawać z plastrami bagietki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.