Baby Artichoke Antipasto
Baby Artichoke Antipasto jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 305 kalorii, 17g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz bulion z kurczaka, liście laurowe, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Baby Vegetable Antipasto, Karczoch Antypasto: Carciofata, oraz Karczoch, Oliwa i pieczony pieprz Antipasto.
Instrukcje
Umieścić bulion, 2 szklanki wody, 2 łyżeczki. sól, liście laurowe, połowa gałązek tymianku, czosnek i ziarna pieprzu w dużym garnku. Połówki 1 cytryny, wycisnąć sok z obu połówek do garnka i wrzucić soczyste Skórki.
Pracując z 1 karczochem na raz, zrywaj zewnętrzne liście (około połowy; bądź bezwzględny) aż do żółtawego rdzenia. Trim 1/2 po. od punktów liści i trzonu przycięcia do około 1/2 cala. Wrzucić do mieszaniny bulionu.
Doprowadzić karczochy w mieszaninie bulionu prawie do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż liście będą miękkie po przekłuciu ostrym nożem, 20 do 30 minut.
Schłodzić do temperatury pokojowej, przykryć; następnie schłodzić przez noc i do 3 dni.
Niech karczochy dojść do temperatury pokojowej (około 1 godziny).
Karczochy odsączyć, przeciąć na pół wzdłuż i usunąć ugotowane gałązki tymianku. Podzielić karczochy i kulki mozzarelli między talerze do serwowania, skropić oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Za pomocą zestera lub mikropłytki rozdrobnić około 1 łyżeczki. skórkę z pozostałej cytryny i rozsypać na talerzach wraz z pozostałymi gałązkami tymianku.
Podawać z papryką sosną aioli i chrupiącym chlebem.