Babka Stougaard ' s Caramel Pecan Sweet Rolls
Babcie Stougaard karmelowy Pecan słodkie bułeczki wymaga z grubsza 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 146 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 61 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz aktywne drożdże, jajko, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karmelowe Bułeczki Orzechowe, Karmelowe Bułeczki Orzechowe, oraz Lepkie Roladki Karmelowo-Orzechowe.
Instrukcje
Wlać mleko do małego rondla i ustawić na średnim ogniu.
Podgrzewać tylko do momentu, aż skóra zacznie tworzyć się na wierzchu, następnie wyjąć z pieca i wymieszać z solą i 1/4 szklanki margaryny. Pozostawić do ostygnięcia do letniego.
Umieść 1/8 szklanki ciepłej wody w małej misce. Wymieszać w 1/2 łyżeczki cukru.
Posypać drożdże na powierzchni, i odstawić, aż spieniony, 5 do 10 minut.
W dużej misce wymieszaj schłodzoną mieszaninę mleka i drożdże przez 2 minuty za pomocą miksera elektrycznego na średniej prędkości.
Dodać jajko i dobrze wymieszać. Użyj dużej drewnianej łyżki, aby wymieszać mąkę 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu, aż mieszanina utworzy ciasto. Zagnieść na mące, dodając w razie potrzeby więcej mąki, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Umieść w naoliwionej misce i obróć raz, aby pokryć wierzch. Przykryć i odstawić do podwojenia wielkości, 1 do 2 godzin.
Punch dół ciasta, i niech odpocząć na blacie podczas przygotowywania karmelu polewy. W średniej misce wymieszać syrop kukurydziany, 1 1/2 łyżki wody, 3 łyżki margaryny i brązowy cukier, aż będzie gładka.
Rozprowadź równomierną warstwę na dnie naczynia do pieczenia 9x9 cali.
Połówki orzechów pekan umieścić do góry nogami w rzędach nad mieszaniną cukru. Odstawić.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 9x12 cali
Posmarować 2 łyżkami margaryny.
1/4 szklanki cukru wymieszać z cynamonem, posypać margaryną.
Rozwałkuj ciasto zaczynając od długiego końca, tworząc kłodę. Szczypta szew razem do uszczelnienia.
Pokrój rolkę na 1 cal rund.
Umieścić rundy do przygotowanego naczynia do pieczenia. Ustaw w ciepłym miejscu, aby wzrosnąć do podwojenia, o 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec bułki przez 20 do 25 minut w piekarniku, aż złoty kolor będzie brązowy. Odwróć patelnię do pieczenia na deskę do krojenia lub czystą blachę ciastek, gdy jest jeszcze ciepła, aby polewa karmelowa była na wierzchu.