Babka nadziewana Chipotles Chiles w Escabèche
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać babki Nadziewane Chipotles Chiles w Escabèche spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, wodę, plantany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chorizo Nadziewane Poblano Chiles ze słodko-kwaśnym Escabeche, Grzyby W Escabeche Z Czerwoną Papryką I Chiles De Árbol, oraz Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić cukier granulowany, 3 szklanki wody i 1 łyżka soli do wrzenia w rondlu 1 1/2 - do 2-quart, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie zmniejszyć ogień, aby gotować. Podczas gdy woda dochodzi do wrzenia, przygotuj chiles.
Wytnij szczelinę od łodygi do punktu w dół 1 strona każdego chile z nożycami kuchennymi. (Niektóre marki chiles mogą być precut.)
Dodać chiles do cukru wody i gotować na wolnym ogniu 5 minut, następnie wyjąć patelnię z ognia i ostudzić chiles w cieczy podczas wykonywania escabeche i napełniania.
Gotować marchewkę w 1/4 szklanki oleju w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie małym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące-przetargu, 3 do 5 protokół.
Dodać ziele angielskie, tymianek, majeranek,liście laurowe, ocet, piloncillo, 2 1/2 łyżeczki czosnku i pozostałe 3/4 szklanki wody, następnie doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając, aż piloncillo się rozpuści.
Wyjąć z ognia i wymieszać 1/2 łyżeczki soli i połowę cebuli.
Przenieść escabeche do miski i ostudzić podczas napełniania i farszu chiles.
Odciąć końce plantanów, a następnie usunąć i wyrzucić obrać i pokroić plantany w 1/2-calowe kostki. Gotować pozostałą połowę cebuli w pozostałych 2 łyżki oleju w oczyszczonej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć, o 4 protokół.
Dodać pozostałe 1 1/2 łyżeczki czosnku i gotować, mieszając, 30 sekund.
Dodać plantany i gotować, mieszając od czasu do czasu i lekko zacierania mieszaniny, aż złoty kolor brązowy, o 5 protokół. Wymieszać pozostałe 3/4 łyżeczki soli i zdjąć z ognia.
Odcedzić chiles w durszlaku.
Odetnij łodygi nożycami kuchennymi i ostrożnie zeskrobaj wszystkie nasiona trzymające się seedpod i przymocowane do żył palcami. Naciśnij 1 łyżka mieszanki babki w kształcie jajka, a następnie studzić w chile, formowanie chile wokół farszu. (Jeśli chile jest podzielone w innych miejscach, ułóż farsz i zmień kształt chile.)
Przenieś chile, rozcięty bok w dół,do płytkiego naczynia szklanego lub ceramicznego 2-quart. Stuff Pozostałe chili z pozostałym nadzieniem, przenosząc do naczynia i układając w 1 warstwie. Łyżka escabeche nad chiles i marynować, Odkryte, w temperaturze pokojowej 1 godzinę.