Babka nadziewana Chipotles Chiles w Escabèche

Babka nadziewana Chipotles Chiles w Escabèche
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać babki Nadziewane Chipotles Chiles w Escabèche spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, wodę, plantany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chorizo Nadziewane Poblano Chiles ze słodko-kwaśnym Escabeche, Grzyby W Escabeche Z Czerwoną Papryką I Chiles De Árbol, oraz Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić cukier granulowany, 3 szklanki wody i 1 łyżka soli do wrzenia w rondlu 1 1/2 - do 2-quart, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie zmniejszyć ogień, aby gotować. Podczas gdy woda dochodzi do wrzenia, przygotuj chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wytnij szczelinę od łodygi do punktu w dół 1 strona każdego chile z nożycami kuchennymi. (Niektóre marki chiles mogą być precut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
3
Dodać chiles do cukru wody i gotować na wolnym ogniu 5 minut, następnie wyjąć patelnię z ognia i ostudzić chiles w cieczy podczas wykonywania escabeche i napełniania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Gotować marchewkę w 1/4 szklanki oleju w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie małym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące-przetargu, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać ziele angielskie, tymianek, majeranek,liście laurowe, ocet, piloncillo, 2 1/2 łyżeczki czosnku i pozostałe 3/4 szklanki wody, następnie doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając, aż piloncillo się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PanelaPanela
Ziele AngielskieZiele Angielskie
MajeranekMajeranek
OcetOcet
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
WodaWoda
6
Wyjąć z ognia i wymieszać 1/2 łyżeczki soli i połowę cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
7
Przenieść escabeche do miski i ostudzić podczas napełniania i farszu chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Odciąć końce plantanów, a następnie usunąć i wyrzucić obrać i pokroić plantany w 1/2-calowe kostki. Gotować pozostałą połowę cebuli w pozostałych 2 łyżki oleju w oczyszczonej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać pozostałe 1 1/2 łyżeczki czosnku i gotować, mieszając, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
10
Dodać plantany i gotować, mieszając od czasu do czasu i lekko zacierania mieszaniny, aż złoty kolor brązowy, o 5 protokół. Wymieszać pozostałe 3/4 łyżeczki soli i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
SólSól
11
Odcedzić chiles w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
12
Odetnij łodygi nożycami kuchennymi i ostrożnie zeskrobaj wszystkie nasiona trzymające się seedpod i przymocowane do żył palcami. Naciśnij 1 łyżka mieszanki babki w kształcie jajka, a następnie studzić w chile, formowanie chile wokół farszu. (Jeśli chile jest podzielone w innych miejscach, ułóż farsz i zmień kształt chile.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
FarszFarsz
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
JajkoJajko
13
Przenieś chile, rozcięty bok w dół,do płytkiego naczynia szklanego lub ceramicznego 2-quart. Stuff Pozostałe chili z pozostałym nadzieniem, przenosząc do naczynia i układając w 1 warstwie. Łyżka escabeche nad chiles i marynować, Odkryte, w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Campo Viejo Cava Brut rosé z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Campo Viejo Cava Brut Rose
Campo Viejo Cava Brut Rose
Jasny, błyszczący różowy kolor. Przyjemny i mocny na nosie z silną obecnością dojrzałych czerwonych jagód. Z ma zaokrąglone, przyjemne uczucie w ustach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn